Οργάνωση Μαθημάτων - Φροντιστήρια ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ | Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης
Follow
ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: Κάνε την εγγραφή σου & κέρδισε ΜΙΣΟ ΜΗΝΑ ΔΩΡΟ Περισσότερα
Toggle Bar

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ – ΚΥΚΛΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 1. Τα μαθήματα στα Φροντιστήρια ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ γίνονται σε ολιγομελή τμήματα, δηλαδή σε μικρές δυναμικές ομάδες μαθητών 4 - 8 ατόμων ανά group (5 - 6 άτομα κατά μέσο όρο ανά ώρα μαθήματος).
 2. Tα τμήματα είναι ομοιογενή και ο μαθητής εντάσσεται σε αυτά (δηλαδή στο κατάλληλο για αυτόν τμήμα) με βάση τη σχολική βαθμολογία που είχε κατά την προηγούμενη τάξη φοίτησης και με τα ειδικά “διαγνωστικά” διαγωνίσματα των Φροντιστηρίων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ.
 3. Το μάθημα στα Φροντιστήρια ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ είναι διάρκειας 60’ λεπτών (για τους μαθητές), με ένα μόνο διάλειμμα να αντιστοιχεί ανά 2 ώρες μαθημάτων. Δηλαδή, το ημερήσιο πρόγραμμα του τμήματος (για 4 ώρες διδασκαλίας) περιλαμβάνει 1 μόνο διάλειμμα για τα παιδιά και όχι 3 διαλείμματα, 1 ανά ώρα μαθήματος!

Με αυτόν τον ιδανικό τρόπο οργάνωσης των μαθημάτων επιτυγχάνουμε τα εξής:

Ο Μαθητής..

Κάνει περισσότερες ώρες μαθήματος ανά εβδομάδα, ενώ έρχεται λιγότερες φορές στο φροντιστήριο. Έτσι έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να ξεκουραστεί, να μελετήσει τα μαθήματα του, να ασχοληθεί με αθλήματα, χόμπι κλπ.

Ο Καθηγητής..

Κάνει ένα πολύ ενδιαφέρον και ξεκούραστο μάθημα και διαθέτει 4πλάσιο χρόνο για τον κάθε μαθητή του ξεχωριστά, (σε σχέση με τα υπόλοιπα φροντιστήρια), ενώ παράλληλα..

Εκπαιδευτικά και Παιδαγωγικά..

Το σύστημα λειτουργεί άρτια για όλους, (μαθητές και καθηγητή), με μικρές ομοιογενείς ομάδες, ξεκούραστο και με περισσότερο χρόνο μαθήματος για τα παιδιά, με βιωματική και συμμετοχική διαδικασία μάθησης, η οποία αυξάνει τα κίνητρα των μαθητών και τις επιδόσεις τους συνολικά!

 1. Τα ολιγόλεπτα διαγωνίσματα στην τάξη (για τη συχνή αξιολόγηση της προόδου του μαθητή), τα τρίωρα διαγωνίσματα κάθε δεύτερο Σάββατο του μήνα (με συνθήκες προσομοίωσης πανελλαδικών εξετάσεων) και ο ειδικός κύκλος προετοιμασίας στις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, είναι πολύ σημαντικά κομμάτια στην εκπαιδευτική διαδικασία και υποχρεωτικής συμμετοχής από τους μαθητές.
 2. Βιβλία ειδικής προετοιμασίας εκδόσεων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ και επιπρόσθετο υποστηρικτικό υλικό (με κωδικούς e-learning και e-μαθητής) παραλαμβάνονται από τους μαθητές και τους γονείς τους μέσα στο πρώτο δεκαήμερο της εγγραφής τους.
 3. Ηλεκτρονικές καρτέλεςαποτυπώνουν ανά δίωρο μαθήματος την επίδοση του μαθητή, ανά ημέρα προσέλευσης του στο φροντιστήριο, (με αναλυτική βαθμολογία σε προφορικά, γραπτά, test και διαγωνίσματα, μαζί με τα σχόλια των εκπαιδευτικών για την πρόοδο και τις απουσίες του μαθητή), οι οποίες είναι συνεχώς διαθέσιμες στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών.
 4. Σεμινάρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τη σωστή επιλογή σπουδών και επαγγέλματος, ειδικά “test” επαγγελματικής σταδιοδρομίας για τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των εφήβων, προσωπικές συναντήσεις με ειδικούς συμβούλους καριέρας για σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, βοηθούν τους μαθητές να επιλέξουν την κατεύθυνση και τις σχολές που τους ταιριάζουν στο χαρακτήρα και στην προσωπικότητα τους.
 5. Τέλος παρέχονται ειδικά προγράμματα για ψυχομετρικές δοκιμασίες (matrix test) και προετοιμασία αθλημάτων, για τους μαθητές που επιθυμούν να εισαχθούν σε στρατιωτικές σχολές και σχολές των σωμάτων ασφαλείας.

Χρήσιμα Εργαλεία για τους μαθητές

 • Τα νέα της εκπαίδευσης +

  Τα νέα της εκπαίδευσης για τις πανελλήνιες εξετάσεις και όλα σας ενδιαφέρουν.

  Λεπτομέρειες...

 • Βάση σπουδών και επαγγελμάτων +

  Υλικό για μαθητές Λυκείου και υποψήφιους των Πανελληνίων.

  Λεπτομέρειες...

 • Βάσεις Εισαγωγής +

  Δείτε ποιες είναι οι Βάσεις Εισαγωγής για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

  Λεπτομέρειες...

 • Υπολογισμός Μορίων +

  Υπολογίστε εύκολα, γρήγορα και έγκυρα τη βαθμολογία σας για το Ενιαίο Λύκειο.

  Λεπτομέρειες...

 • 1
 • 2
 • Διαγωνίσματα
 • Πρότυπα
 • Online Tests

Διαγωνίσματα & Θέματα

Όλα τα διαγωνίσματα του Ομίλου ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ, των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς και εκφωνήσεις και λύσεις της Τράπεζας Θεμάτων.Εμφάνιση

Πρότυπα Γυμνάσια

 

  

Υλικό για τα Πρότυπα Γυμνάσια που εξασφάλισε αποκλειστικά για όλους εσάς ο εκπαιδευτικός όμιλος ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ. Περισσότερα

Online Tests για όλους

Tests σε όλα τα μαθήματα και τις τάξεις. Δοκίμασε τις δυνατότητες σου.

Εμφάνιση