Δράσεις για την εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση - Φροντιστήρια ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ | Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης
Follow
ΘΕΡΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: Κάνε την εγγραφή σου & κέρδισε 25% ΕΚΠΤΩΣΗ Περισσότερα
Toggle Bar

Αγαπητοί γονείς,

ως διευθυντής του φροντιστηρίου ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ στην Αλεξανδρούπολη, μέλους του μεγαλύτερου ομίλου φροντιστηρίων στην Ελλάδα αλλά και ως εκπαιδευτικός με είκοσι πλέον χρόνια εμπειρίας, έχω δει το εκπαιδευτικό σύστημα να υφίσταται πολλές μεταβολές, καμία όμως αλλαγή δεν έκανε την εκπαίδευση το ίδιο εύκολα προσιτή σε όλους. Τα τελευταία χρόνια, και στη χώρα μας, έχει ξεκινήσει μια νέα μορφή εκπαίδευσης, η λεγόμενη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση με σύμμαχό της την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επικοινωνίας, ενώ πολλές νέες εφαρμογές κάνουν συνεχώς τη μορφή αυτή της εκπαίδευσης πιο ενδιαφέρουσα. Ωστόσο, μέχρι και τα τέλη του 2019 δεν είχε καταφέρει η εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση να πάρει την αποδοχή από την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να αποτελέσει το μέσο του ανοίγματος της εκπαίδευσης σε όλους.
Σήμερα τα δεδομένα άλλαξαν, μια απίστευτα μεγάλη ώθηση δόθηκε στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (εν μέσω πανδημίας) καθιστώντας την πλέον τη θεμελιώδη μέθοδο του ανοικτού συστήματος εκπαίδευσης. Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση ήρθε για να μείνει και αποτελεί γενικότερα και ταυτόχρονα το σημείο απόκλισης και διαφοροποίησης από τα συμβατικά:
• Μπορούμε πλέον να περιορίσουμε τις δυσκολίες του παραδοσιακού συστήματος, χωρίς βέβαια να υπάρχει ανταγωνιστική δράση προς αυτό.
• Δίνουμε σε όλους ανεξαιρέτως το δικαίωμα για μόρφωση όπου κι αν βρίσκονται και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
• Αυξάνουμε έτσι τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες όσων είχαν εξαιρεθεί, για οποιουσδήποτε λόγους, από το παραδοσιακό σύστημα.
Η ανοικτή εκπαίδευση για εμάς στο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ αποτελεί πλέον τον κεντρικό πυλώνα του φροντιστηρίου μας.
• Καταφέραμε να συνδυάσουμε τα θετικά του συμβατικού τρόπου εκπαίδευσης με την σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.
• Καταφέραμε να συμπεριλάβουμε στα μαθήματά μας όλα τα εκπαιδευτικά εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας (υπολογιστές, γραφίδες, διαδραστικές οθόνες, διαδραστικούς πίνακες, πλατφόρμες επικοινωνίας, ηλεκτρονικά βιβλία και πολλά άλλα…)
Μέσα από τις δυσκολίες που περάσαμε το τελευταίο διάστημα καθηγητές και μαθητές συμβάλλαμε όλοι μας στο άνοιγμα της εκπαίδευσης, που αποτελεί σήμερα ένα σημαντικό επίτευγμα για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Με σύνεση λοιπόν θα ανταποκριθούμε σε ότι ακολουθήσεις στο μέλλον πιστοί.

Μπακαλάκης Κώστας

Εγγραφή Online

Εγγραφείτε ΤΩΡΑ στα Φροντιστήρια ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ και κερδίστε!

Ενδιαφέρομαι

Χρήσιμα Εργαλεία για τους μαθητές

 • Τα νέα της εκπαίδευσης +

  Τα νέα της εκπαίδευσης για τις πανελλήνιες εξετάσεις και όλα σας ενδιαφέρουν.

  Λεπτομέρειες...

 • Βάση σπουδών και επαγγελμάτων +

  Υλικό για μαθητές Λυκείου και υποψήφιους των Πανελληνίων.

  Λεπτομέρειες...

 • Βάσεις Εισαγωγής +

  Δείτε ποιες είναι οι Βάσεις Εισαγωγής για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

  Λεπτομέρειες...

 • Υπολογισμός Μορίων +

  Υπολογίστε εύκολα, γρήγορα και έγκυρα τη βαθμολογία σας για το Ενιαίο Λύκειο.

  Λεπτομέρειες...

 • 1
 • 2